Natural Pet Nutrition Academy kouluttaa raakaruokaohjaajia ja ravintoterapeutteja

Koirilla ja kissoilla esiintyy yhä enemmän allergioita, kasvaimia, lisääntymisongelmia, ruoansulatusvaivoja ja epämääräistä oireilua, kuten toistuvia hiivatulehduksia ja kutinaa. Nämä eivät selity vain yli jalostamisella, vaan monen terveysongelman syynä voi olla sopimaton ruokavalio.

Edellä mainitut ovat yleisiä ongelmia ja elämäntapasairauksia, joiden ehkäisyssä ja hoidossa ruokavalio on avainasemassa. Eläinlääkinnällisessä hoidossa ei usein ole resursseja opettaa lemmikin omistajaa ruokinta-asioissa vaan ruokintaohjeet pohjautuvat usein teollisiin valmisruokiin.

Tähän tarpeeseen vastaa Natural Pet Nutrition Academy kouluttamalla raakaruokaohjaajia ja ravintoterapeutteja. Myös kissojen ja koirien omistajien kiinnostus lajityypillisestä ravitsemuksesta on lisääntynyt ja koulu tarjoaa myös omistajille suunnattuja kursseja.

Natural Pet Nutrition Academy ylläpitää rekisteriä koulutetuista Raakaruokaohjaajista sekä Koiran ja kissan ravintoterapeuteista.

Koira raakaruoka
Koira raakaruoka

Miksi raakaruoka?

Kaikilla eläinlajeilla on oma lajilleen tyypillinen ravinto. Linnut syövät hyönteisiä tai marjoja, kauriit syövät erilaisia ruohokasveja ja liskot hyönteisiä. Hevoselle ei tulisi mieleenkään antaa lihaa proteiinin lähteeksi. Koirat ja kissat ovat jalostuksesta huolimatta edelleen lihansyöjiä. Niiden lajityypillinen ravinto on raakaa, eläinperäistä ruokaa, kuten lihaa, rasvaa, luita ja sisäelimiä. Sitä niiden elimistö pystyy parhaiten hyödyntämään. Lajityypillisellä raakaruokinnalla koiran ja kissat saavat tarvitsemansa ravintoaineet oikeista ruoka-aineista, helposti imeytyvässä muodossa. Näin elimistön solut saavat kaikki ne rakennuspalikat, mitä tarvitaan terveen solutoiminnan ylläpitämiseen. Hyvä terveys rakennetaan sisältäpäin.

Kenelle koulutukset sopivat?

Raakaruokaohjaaja ja ravintoterapeuttikoulutus on tarkoitettu eläinalan ammattilaisille ja harrastajille. Esimerkiksi kasvattajille, eläinruokakaupan kauppiaille ja myyjille, koirahierojille, trimmaajille, eläinten kouluttajille, eläinten hoitajille, eläinlääkäreille ja kaikille niille harrastajille, jotka haluavat syventää tietämystään lajityypillisestä raakaruokinnasta ja auttaa muita koiran ja kissan omistajia ruokkimaan lemmikkejään hyvinvointia edistävällä ravinnolla.
Koira raakaruoka
raakaruoka

Toteutustapa

Koulutukset toteutetaan verkko-opintoina, joita voit suorittaa missä tahansa oletkin. Koulutusmateriaali on pääasiassa videoina ja webinaareina, joista saat aina tallenteen katsottavaksi. Tämä sopii myös sinulle, joka et pysty sitoutumaan määrättyihin opiskelupäiviin säännöllisesti, sillä voit opiskella silloin, kun itsellesi sopii parhaiten. Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen. Koulutusmateriaalit ovat aina käytössäsi, myös koulutuksen päätyttyä. Näin voit aina kerrata materiaalit, vaikka olisit jo valmistunut.

Opettajat

Pääopettajana toimii Malin Ekblom, Koirien ravintoterapeutti™. Koulutuksessa on myös muita alan ammattilaisia opettajina, esimerkiksi käytösneuvoja, luontaisterapeutti, osteopaatti, koirahieroja ja eläinlääkäri.
Malin Ekblom koirien ravintoterapeutti
Raakaruokinta logo

Järjestäjä

Koulutukset järjestää Natural Pet Nutrition Academy.

Koiran ja kissan ravintoterapeutti

Kun olet valmistunut Raakaruokintaohjaajaksi, voit hakea Koiran ravintoterapeutti™-koulutukseen.

Koiran ravintoterapeuttina toimit ravitsemuksen ammattilaisena, ennaltaehkäisevän terveydenhoidon osaajana. Koulutus antaa valmiudet toimia itsenäisenä yrittäjänä tai yhteistyössä esimerkiksi eläinlääkäreiden tai eläinten käytösneuvojien kanssa, tukemassa koiran hoitoa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia ravintoterapialla.

(Kissaosioita tulee mahdollisesti myöhemmin, kun saamme opettajajoukkoomme kissa-asiantuntijan, osallistumisensa peruuntuneiden tilalle. Nämä osiot lisätään koulutukseen, eikä niistä peritä erillistä maksua.)

Koiran ravintoterapeuttina

 • Olet perehtynyt kissan ja koiran kokonaisvaltaiseen ja yksilölliseen ravitsemukselliseen hoitoon ja tunnet, miten ravintoterapialla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa terveydellisiä ongelmia.
 • Osaat tukea koiran- ja kissanomistajia silloin kun eläimellä on erityistarpeita, kuten sairauksien tukihoitoa.
 • Osaat huomioida yksilön tarpeet ja tunnistat, milloin tarvitaan ravitsemuksen lisäksi muuta tukihoitoa, kuten käyntiä eläinlääkärillä, osteopaattilla, käytösneuvojalla tai kiropraktikolla.
 • Toimit ammattimaisesti ja tunnet terapeuttina toimimisen vastuun, velvoitteet ja oikeudet.
 • Osaat toimia eettisesti ja moraalisesti oikein hoitotilanteissa.

Sisältö

Koulutuksen aiheina mm:

 • Tautioppi
 • Ruoansulatuselimistö
 • Ruoansulatuskanavan ongelmat
 • Stressi
 • Mikrobiomi
 • Allergiat ja yliherkkyydet
 • Rappeumasairaudet, nivelrikko
 • Hormonit
 • Painonhallinta
 • Asiakastyö
 • Esiintyminen ja kommunikaatio
 • Tuotteistaminen
 • Yrittäjyys

Koulutuksessa syvennät tietämystä elimistön toiminnoista, terveyden ylläpitämisestä sekä  eläimen kokonaisvaltaiseen hyvinvoinnin edistämisestä. Opit miten ravinto on yksi tärkeimmistä kulmakivistä epätasapainotilojen ja sairauksien hoidossa. Koulutuksessa opit myös esiintymisen ja kommunikoinnin perusteet, mikä antaa hyvät valmiudet niin asiakaskohtaamisiin kuin yleisöluentojen pitämiseen.

Toteutus

Koiran ja kissan ravintoterapeutti-koulutukset toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa. 

Sisältö on jaettu useampaan aihekokonaisuuteen ja jokaiseen osa-alueeseen on hyvä varata vähintään viikko opiskeluaikaa. Halutessasi voit edetä opinnoissasi hitaammin.

Koulutusmateriaalin lisäksi pidetään kuukausittain opiskelijawebinaari, jossa saat vastauksia kysymyksiisi.

Teoriaosuuksien lisäksi teet harjoitustöitä asiakkaiden kanssa. Harjoitustyöt tehdään opettajan tuella ja dokumentoidaan.

Lopputyönä teet kirjallisen dokumentoinnin harjoitusasiakkaista ja suunnittelet oman yleisöluennon. 

Kesto

Koulutus kestää noin vuoden. Halutessasi voit opiskella hitaammin omassa tahdissa.

 

Koulutus on laajuudeltaan noin 25 – 30 opintopistettä ja kesto on noin vuosi. Koulutuksen voi suorittaa muun työn tai opiskelun rinnalla. Opetusmateriaalia tai webinaareja, ryhmä workshopit harjoitustöiden ympärillä on noin 2 tuntia viikossa. Koulutuksessa on lisäksi omia harjoitusasiakkaita 3 kpl, joiden kanssa sinulla on tapaamisia ja joista kirjoitat raportin.

Opiskeluaikaa on siis hyvä varata 5 – 10 tuntia viikossa, riippuen omasta osaamistasostasi. Opetuksesta on taukoa 6 viikkoa juhannusviikosta elokuun alkuun ja talvella 2-3 viikkoa joulun aikaan. Sinä aikana voit tehdä harjoitusasiakkaita ja lukea tenttiin.

Valmistuminen

Osaaminen varmistetaan tenttimällä kurssin aihealueita ja harjoitusasiakkaista, joille teet kirjalliset ravinto-ohjeet ja dokumentoit lopputyösi. Hyväksytystä lopputentistä, lopputyöstä sekä yleisöluennosta saat koiran ja kissan ravintoterapeutti-diplomin.

Hinta

Koulutuksen hinta on 2490 €.

 

Ilmoittautumismaksu 290 € maksetaan kerralla, tämän jälkeen ilmoittautumisesi on sitova (ilmoittautumismaksua ei palauteta). Loput 2200 € maksetaan kertamaksuna tai osamaksuna 10 erässä à 220 € kun koulutus alkaa 7.3.

 

Etukäteen ilmoittautuneille on voimassa ”EarlyBird” -tarjous 1790 € (sis. 24 % alv).  Halutessasi voit maksaa 10 erässä à 190 €.

Ajankohta

Koulutus alkaa, kun ryhmä on täynnä. Ensimmäinen ryhmä voidaan aloittaa alkuvuodesta 2022, kun ensimmäiset Raakaruokintaohjaajat ovat valmistuneet. Seuraava ryhmä alkaa aikaisintaan syksyllä 2022.

 

Huomaa, että sinulla on oltava Raakaruokintaohjaaja® -koulutus suoritettuna hyväksytysti, jotta voit osallistua Koiran ja kissan ravintoterapeutti -koulutukseen.

Ilmoittautuminen