Natural Pet Nutrition Academy kouluttaa raakaruokaohjaajia ja ravintoterapeutteja

Koirilla ja kissoilla esiintyy yhä enemmän allergioita, kasvaimia, lisääntymisongelmia, ruoansulatusvaivoja ja epämääräistä oireilua, kuten toistuvia hiivatulehduksia ja kutinaa. Nämä eivät selity vain yli jalostamisella, vaan monen terveysongelman syynä voi olla sopimaton ruokavalio.

Edellä mainitut ovat yleisiä ongelmia ja elämäntapasairauksia, joiden ehkäisyssä ja hoidossa ruokavalio on avainasemassa. Eläinlääkinnällisessä hoidossa ei usein ole resursseja opettaa lemmikin omistajaa ruokinta-asioissa vaan ruokintaohjeet pohjautuvat usein teollisiin valmisruokiin.

Tähän tarpeeseen vastaa Natural Pet Nutrition Academy kouluttamalla raakaruokaohjaajia ja ravintoterapeutteja. Myös kissojen ja koirien omistajien kiinnostus lajityypillisestä ravitsemuksesta on lisääntynyt ja koulu tarjoaa myös omistajille suunnattuja kursseja.

Natural Pet Nutrition Academy ylläpitää rekisteriä koulutetuista Raakaruokaohjaajista sekä Koiran ja kissan ravintoterapeuteista.

Koira raakaruoka
Koira raakaruoka

Miksi raakaruoka?

Kaikilla eläinlajeilla on oma lajilleen tyypillinen ravinto. Linnut syövät hyönteisiä tai marjoja, kauriit syövät erilaisia ruohokasveja ja liskot hyönteisiä. Hevoselle ei tulisi mieleenkään antaa lihaa proteiinin lähteeksi. Koirat ja kissat ovat jalostuksesta huolimatta edelleen lihansyöjiä. Niiden lajityypillinen ravinto on raakaa, eläinperäistä ruokaa, kuten lihaa, rasvaa, luita ja sisäelimiä. Sitä niiden elimistö pystyy parhaiten hyödyntämään. Lajityypillisellä raakaruokinnalla koiran ja kissat saavat tarvitsemansa ravintoaineet oikeista ruoka-aineista, helposti imeytyvässä muodossa. Näin elimistön solut saavat kaikki ne rakennuspalikat, mitä tarvitaan terveen solutoiminnan ylläpitämiseen. Hyvä terveys rakennetaan sisältäpäin.

Kenelle koulutukset sopivat?

Raakaruokaohjaaja ja ravintoterapeuttikoulutus on tarkoitettu eläinalan ammattilaisille ja harrastajille. Esimerkiksi kasvattajille, eläinruokakaupan kauppiaille ja myyjille, koirahierojille, trimmaajille, eläinten kouluttajille, eläinten hoitajille, eläinlääkäreille ja kaikille niille harrastajille, jotka haluavat syventää tietämystään lajityypillisestä raakaruokinnasta ja auttaa muita koiran ja kissan omistajia ruokkimaan lemmikkejään hyvinvointia edistävällä ravinnolla.
Koira raakaruoka
raakaruoka

Toteutustapa

Koulutukset toteutetaan verkko-opintoina, joita voit suorittaa missä tahansa oletkin. Koulutusmateriaali on pääasiassa videoina ja webinaareina, joista saat aina tallenteen katsottavaksi. Tämä sopii myös sinulle, joka et pysty sitoutumaan määrättyihin opiskelupäiviin säännöllisesti, sillä voit opiskella silloin, kun itsellesi sopii parhaiten. Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen. Koulutusmateriaalit ovat aina käytössäsi, myös koulutuksen päätyttyä. Näin voit aina kerrata materiaalit, vaikka olisit jo valmistunut.

Opettajat

Pääopettajana toimii Malin Ekblom, Koirien ravintoterapeutti™. Koulutuksessa on myös muita alan ammattilaisia opettajina, esimerkiksi käytösneuvoja, luontaisterapeutti, osteopaatti, koirahieroja ja eläinlääkäri.
Malin Ekblom koirien ravintoterapeutti
Raakaruokinta logo

Järjestäjä

Koulutukset järjestää Natural Pet Nutrition Academy.

Raakaruokintaohjaaja

Raakaruokintaohjaajana toimit ravitsemuksen ammattilaisena, ennaltaehkäisevän terveydenhoidon osaajana. Koulutus antaa sinulle valmiudet opastamaan koiran- ja kissanomistajia ruokavalion muutoksessa sekä terveellisen ja monipuolisen ruokavalion koostamisessa.

 • Tunnistat sopimattomasta ruokavaliosta johtuvat fyysiset oireet sekä käyttäytymiseen liittyvät ongelmat.
 • Tunnet lajityypillisen ruokinnan perusteet ja saat tietoa, miten kerrot niistä koiranomistajille.
 • Osaat neuvoa lemmikin omistajia ruokavalion muutoksen tekemisessä ja monipuolisen ruokavalion koostamisessa.

Sisältö

Koulutuksen aiheina mm:

 • Koiran ja kissan kehityshistoria
 • Terveysongelmat ja ravitsemus
 • Tuoteturvallisuus ja hygienia
 • Ruokinnan historiaa
 • Teolliset valmisruoat ja ruoan prosessointi
 • Lajityypillinen ravinto
 • Ruoansulatusjärjestelmä
 • Ravinto-oppi
 • Ruokaympyrä
 • Ravintolisät
 • Ruokavalion koostaminen
 • Stressi ja virikkeistäminen
 • Ikäkaudet

Pääpaino on koirien ruokinnassa ja myös kissojen raakaruokinnan erityispiirteet huomioidaan. Koulutuksessa perehdytään koiran ja kissan ruoansulatuksen fysiologiaan, ravinto-oppiin ja lajityypillisen ruokavalion koostamiseen. Pääpaino on luonnollisessa ruokinnassa, tavoitteena on käytännönläheinen ruokintatapa ja kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva lemmikki. Opit perusteet ruoansulatuksen toiminnoista, elimistön aineenvaihdunnasta sekä energia- ja suojaravintoaineiden tarpeista ja vaikutuksista elimistössä. 

Toteutus

Raakaruokintaohjaaja-koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa. Sisältö on jaettu useaan aihekokonaisuuteen. On hyvä varata vähintään 3 tuntia opiskeluaikaa viikossa. Halutessasi voit edetä opinnoissasi hitaammin. Koulutusmateriaalin lisäksi pidetään opiskelijawebinaareja, jossa saat vastauksia kysymyksiisi.

Kesto

Koulutus kestää noin 3 kuukautta. Halutessasi voit opiskella hitaammin omassa tahdissa.

Valmistuminen

Osaaminen varmistetaan tenttimällä kurssin aihelueita ja hyväksytystä lopputentistä saat Raakaruokintaohjaaja-diplomin.

Kun olet valmistunut Raakaruokintaohjaajaksi, voit hakea Koiran ja kissan ravintoterapeutti-koulutukseen.

Hinta

Koulutuksen hinta on 490 € (sis. 24 % alv).

Halutessasi voi maksaa kolmessa erässä (3 x 170 €).

Ajankohta

Mitä koulutuksen käyneet sanovat?

Paula Luuri

”Todella hyvä koulutus, tätä voin lämpimästi suositella kaikille koirien ja kissojen ruokinnasta kiinnostuneille! Malinin opetusta on helppo seurata ja materiaalit ovat kattavia ja selkeitä. Loistava tietopaketti raakaruokinnasta!”

Tiina Jaakkola

”Suosittelisin koulutusta alalla työskenteleville ja alasta/aiheesta kiinnostuneille. Mielestäni kattava ja selkeä koulutus raakaruokinnasta. Opiskelumuotona joustava ja koulutusalusta helppokäyttöinen.”

Osallistuja

”Lisäsi varmuutta siitä, miten voin auttaa uusia pentuperheitä ruokinnassa.”